Administratie uitbesteden

Administratie uitbesteden: alle voordelen op een rij

28 juni 2018 / BY / IN Financieel

Wilt u uw administratie uitbesteden? Dan is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Alle aandachtspunten worden op een rij gezet.

Iedere volwassen onderneming is verplicht om een administratie bij te houden. Op deze manier worden bezittingen, schulden en kasstromen bijgehouden. Daarnaast is het mogelijk om op deze manier btw-aangifte te doen en inkomstenbelasting te betalen.

Er zijn echter ook OB vrijgestelde ondernemingen en ondernemingen die onder de ICP regeling vallen. De grootte van een onderneming bepaalt niet of zij ondernemer zijn voor de IB (inkomstenbelasting) of VPB (vennootschapsbelasting). Er liggen diverse commerciële, fiscale en aansprakelijkheidsvraagstukken aan ten grondslag om deze keuze te maken. Daarnaast kan uw onderneming te maken krijgen met vennootschapsbelasting en salarisadministratie. Ook belangrijke zaken om rekening mee te houden!

Voor het bijhouden van uw administratie is discipline vereist en kennis van de actuele stand van zaken. Zo worden de geldende fiscale bepalingen doorgevoerd en betaalt u onder aan de streep nooit meer dan nodig. Tegelijkertijd moet uw administratie toetsbaar zijn voor belanghebbenden. Denk aan de Belastingdienst, aandeelhouders binnen uw B.V. of wanneer u uw inkomen wilt opgeven bij de aanvraag van een hypotheek.

Daarnaast is uw administratie de ideale manier om inzicht te krijgen in kosten, omzet en winst. Op deze manier kunt u uw activiteiten bijstellen wanneer het één of ander niet toereikend blijkt.

Administratie uitbesteden

Ondernemers vinden het belangrijk dat de administratie door een specialist wordt uitgevoerd voor een schappelijke prijs. Op deze manier kunnen zij zich bezighouden met de activiteiten waar het echt om draait. Zonder de administratie uit het oog te verliezen! Wanneer uw administratie op de juiste manier wordt bijgehouden heeft u op ieder moment inzicht in wat er speelt. Zo blijven financiën dichtbij u en wordt het opslaan, verwerken en beschikbaar maken van uw cijfers door een specialist gedaan. Dit verlaagt uw werklast en de kans op fouten. Een administratiekantoor is gespecialiseerd in alles dat met belastingaangifte, salarisadministratie, boekhouding en uw jaarrekening te maken heeft!

Actuele wet- en regelgeving

Wanneer u aangifte doet is het belangrijk om aan de geldende wet- en regelgeving te voldoen. Een administratiekantoor houdt zich dagelijks bezig met alle verplichtingen die bij financiële administratie en het fiscale deel passen. Omdat dit continu verandert is het prettig als uw administratiekantoor op de hoogte blijft en niets mist. Zo wordt u tijdig geïnformeerd en wordt daar rekening mee gehouden bij aangiftes of het bijhouden van uw financiële administratie.

Administratie uitbesteden bij StrikT Administraties

Bij StrikT administraties vinden we het belangrijk dat u zorgeloos kunt ondernemen. Zo kunt u zich bezighouden met uw vakgebied en nemen wij uw financiële administratie en fiscale verplichtingen over. Doordat wij ervaren zijn met cijfers kunnen wij u daarnaast adviseren en staat u daardoor volledig vrij uw onderneming naar een hoger niveau tillen. Altijd vanuit transparantie, eerlijk en gedrevenheid. Zo bent u ontzorgd en volledig geïnformeerd!

Wilt u meer weten over het uitbesteden van uw administratie en verblijvend contact opnemen? Bel naar 010-3072400 of bereik ons per e-mail via info@strikt.nl.